خانه » اخبار » رشته طول و دراز لامپهای حبابی در صنعت برق/تولید متوقف نشد
تاریخ : بهمن ۱۳۹۵
کد خبر : 3696
لامپهای حبابی از جمله محصولات روشنایی با فناوری بسیار قدیمی و منسوخ هستند که آسیبهای زیادی از جنبه افزایش هزینه انرژی خانوار به واسطه مصرف بالای انرژی و آلودگی محیط زیست به دلیل راندمان بسیار کم ایجاد میکند.
بخش بزرگی از مصرف انرژی الکتریکی در ساختمانها مربوط به روشنایی بوده از همین رو پتانسیل صرفهجویی قابل توجهی در این حوزه دیده می شود.
بر همین اساس ممنوعیت خرید لامپهای رشتهای بالای ۴۰ وات توسط دستگاههای دولتی یکی از سیاست های اتخاذ شده برای مدیریت مصرف بود.
همچنین طی سالهای ۸۸ الی ۸۹ در حدود ۱۰۰ میلیون لامپ کم مصرف با یارانه در سطح کشور توزیع شد که در آن سالها در حدود هزار و ۷۰۰ تا ۲ هزار مگاوات از پیک شبکه را کاهش داد.
هم اکنون ۶۰ هزار لامپ رشتهای و ۳۰ هزار لامپ کم مصرف در کشور تولید می شود که در کنار این میزان تولید حجم قابل توجهی واردات لامپ رشته ای به کشور صورت می گیرد.
در تاریخ ۲۶ فروردینماه سال جاری هیئت وزیران مصوبه ای را به تصویب رساند که بر اساس آن پروانه بهرهبرداری تمامی تولیدکنندگان لامپهای رشتهای با توان بالای ۴۰ وات تا تاریخ ۲۶ آذرماه ۹۵ لغو خواهد شد و تولیدکنندگان باید نسبت به جمعآوری خطوط تولید خود اقدام کنند، ضمن آنکه ثبت سفارش و واردات تمامی لامپهای رشتهای از این پس ممنوع است.
پیگیری ها از سازمان بهره وری نشان میدهد با تمدیدهای متعدد در اجرای این مصوبه هنوز اقدام جدی از سوی تولیدکنندگان صورت نگرفته و همچنان خط تولیدها فعال است.
سیدحسین سجادی مدیرعامل سازمان بهره وری انرژی در گفتوگو با خبرگزاری میزان گفت: علی رغم پیگیریهای صورت گرفته تاکنون اقدام جدی از سوی تولیدکنندگان صورت نگرفته که دلیل آن را میتوان در پرداختن نشدن وام از سوی بانک صنعت و معدن و کاهش انگیزه تولیدکنندگان برای تغییر خط تولید جستوجو کرد.
وی افزود: تولید لامپ رشته به دلیل مدت کوتاه طول عمر و در نتیجه افزایش تعداد فروش مطلوبیت بیشتری برای تولیدکنندگان دارد و در مقابل هزینه خانوار را افزایش می دهد.
سجادی خاطرنشان کرد:مسئولیت اجرایی این مصوبه بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است که امیدواریم با جدیت بیشتری این موضوع را پیگیری کند.
گفتنی است در حال حاضر ۴ تولید کننده با ۲۰ خط تولید مشغول به کار هستند که پیش بینی میشود با حذف لامپهای رشتهای درحدود ۱۷۰۰ مگاوات کاهش مصرف داشته باشیم.
از نظر رئیس سازمان بهره وری انرژی بحث سرطان زا بودن این لامپ های شایعه بوده تا سهم آن را در بازار داخلی کاهش دهند. لازم به ذکر است لامپ سالم و قابل استفاده کم مصرف به هیچ عنوان مشکلی برای سلامتی نخواهد داشت و در صورت شکسته شدن آنها با رعایت نکات بهداشتی جمع آوری آنها مضر نیست.